Fysio

Powered by Get Flexible

Door ons multidisciplinaire aanbod van behandelingen in combinatie met o.a. coaching, trainings- en voedingsadviezen bieden we de mogelijkheid om efficiënt en doeltreffend aan herstel te werken.

Aanbod

Reguliere fysiotherapie

GF_057

Tijdens jouw eerste bezoek nemen wij ruim de tijd voor je. Zo’n eerste afspraak bestaat uit een intake, onderzoek en behandeling/advies. In dit uur stellen wij een diagnose en een behandelplan op om te bepalen hoe wij jou kunnen helpen.

De behandeling zal in eerste instantie bestaan uit het pijnvrij krijgen van het lichaam. Dit zal afhankelijk van de klacht een combinatie zijn van behandelingen op de behandeltafel en oefentherapie in onze trainingsruimte.

Als op enig moment blijkt dat het raadzaam is om een specialist te bezoeken, kunnen wij jou hierin adviseren en de juiste contacten leggen.

Bedrijfs fysiotherapie

GF_058

Heb jij lichamelijke klachten wanneer je achter je bureau zit? Of zijn er meerdere werknemers die last hebben van klachten tijdens of na het werk? Onze fysiotherapeut maakt na screening van de werkplekken een plan voor jouw organisatie, met advies en tips omtrent werkhouding en intensiteit van het werk. Ook is het mogelijk om een fysiotherapeut in te huren voor een clinic over werkhouding, veel voorkomende klachten op de werkvloer en hoe deze te voorkómen.

Wil je de mogelijkheden bespreken voor bedrijfsfysiotherapie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Hardloopanalyse

GF_054

Nederland telt grofweg 1,6 miljoen hardlopers, dit is zo’n 10% van de Nederlandse bevolking. Het lijkt heel simpel: je koopt een paar schoenen en gaat van start. Dat is nou net het punt waar het vaak mis gaat. Waarom nemen de meeste mensen wel les als zo op tennis, golf of boksen gaan, maar niet als ze gaan hardlopen? Hardlopen lijkt makkelijk en dit is het in principe ook. Wil je echter het verantwoord omgaan met het behoud van je lichaam en blessures voorkomen, dan is het zeer aan te raden om eens een hardloopanalyse en/of techniektraining te volgen van een specialist.

Bij Get Flexible hebben wij een specialist op het gebied van hardloopanalyses. Aan de hand van een analyse van jouw looppatroon wordt loopadvies gegeven, eventueel aangevuld met een techniektraining. Je kunt hierbij kiezen voor 1-op-1 training of in groepsverband.

Wil je verantwoord trainen en blessures voorkomen? Neem vrijblijvend contact met ons op

Sporttaping

GF_052

Sport taping is zowel voor sporters als niet-sporters. Deze techniek wordt veel in de sportwereld toegepast, vandaar de benaming.

Er zijn verschillende tape technieken. “Stugge” tape wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de beweging van het desbetreffende gewricht wordt geremd en niet in de eindstand komt. CureTape wordt toegepast om de functie van je gewricht juist te verbeteren of te ondersteunen. Dit is een elastische tape die overeenkomt met de elasticiteit van de huid. De tape ontlast of ondersteunt het getroffen lichaamsdeel waardoor sporten en/of werken soms pijnvrij kan worden.

Wanneer het nodig is tapen wij voor of na een behandeling fysiotherapie. Ook is het mogelijk om je preventief voor een sportwedstrijd of activiteit te laten tapen om zo pijnvrij of veiliger te kunnen bewegen.

Wil je het plezier terug vinden in het sporten of pijnvrij functioneren in het dagelijkse leven? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Fysiotherapie aan huis

GF_050

Als het door omstandigheden (bijv. na een operatie) niet mogelijk is om naar onze praktijk te komen, of omdat je hier de voorkeur aan geeft, kunnen wij, afhankelijk van de klacht en omstandigheden aan huis komen voor therapie. Het advies is wel om naar de praktijk te komen wanneer het mogelijk is, aangezien in onze behandel- en trainingsruimte alles aanwezig is om aan herstel te werken.

Wil je de mogelijkheden bespreken voor fysiotherapie aan huis? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Dry needling

GF_053

Dry needling is een vrij nieuwe behandeltechniek binnen de fysiotherapie die is overgewaaid vanuit Canada waar deze techniek al jaren wordt toegepast. Door middel van een ‘droge’ naald worden de triggerpoints in spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen (er wordt dus geen holle naald gebruikt en vloeistof geïnjecteerd). Deze techniek is ook preventief toe te passen bij sporters om er voor te zorgen dat een spier/gewricht maximaal kan presteren.

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint is een verharding in een spier en wordt ook wel een spier ‘knoop’ genoemd. Een triggerpoint is vaak te herkennen aan pijn bij het drukken hierop. Ook kan een triggerpoint uitstralende pijn geven, dus het kan zijn dat de te behandelen plek ergens anders ligt dan waar de pijn zich bevindt.

Triggerpoints zorgen voor: 

 • Pijn/stijfheid in een spier
 • Bewegingsbeperking van het bijbehorende gewricht
 • Krachtvermindering
 • Afwijkend beweegpatroon door de pijn
 • Tintelingen in het aangedane lichaamsdeel.

Triggerpoints worden veroorzaakt door:

 • Trauma (verzwikking, val, klap/schop)
 • Bij aanhoudende verkeerde houdingen (zit-/werkhouding, RSI)
 • Immobilisatie (langdurig niet bewegen van een lichaamsdeel door bijv. gips of mitella
 • Instabiliteit in gewrichten (zwakke banden na verzwikking/(sub)luxatie)
 • Stress en psychische klachten (bijvoorbeeld depressie)
 • Gewrichtsafwijkingen (aangeboren of na trauma/operatie)